Втора партньорска среща по проект Report-ASAP в Милано

На 11ти и 12ти април се проведе втората партньорска среща по проект Report-ASAP. Домакин на събитието беше Eurocrea Merchant в Милано, Италия. Водещ партньор е Стафордширският университет (Великобритания), а проектът е финансиран от програма Еразъм+ на Европейската комисия.

Основна цел на проекта Report-ASAP е да достави необходимите инструменти и обучение в подкрепа на малките и средни предприятия да възприемат и прилагат практики за отчитане на устойчивост. Проектът ще се съсредоточи върху три области на устойчивост : икономическа, социална и екологична.

По време на срещата партньорите получиха най-актуална информация относно преминаването на основните етапи, както и се осведомиха за напредъка в организирането на предстоящите дейности (например, създаването на съдържание за обучението по докладване на устойчивост в МСП).

Бе поставен специален акцент на резултатите от етапа на проучване, извършен от партньорите, и създаването на сравнителен доклад от екипа на Fundación General Universidad de Granada-Empresa. Партньорите обсъдиха приликите и разликите намерени между държавите в консорциума. Европейският доклад ще бъде на разположение съвсем скоро.

Като цяло, срещата в Милано бе много продуктивна относно напредъка на проекта. В допълнение към това, тя беше стимул да продължим с обвързаността и мотивацията на консорциума с нов поглед към постигане на следващите резултати по проекта Report-ASAP.

Можете да намерите повече информация за проекта Report-ASAP на тази уеб-страница.